De haar- en kapseltips van Patricia

 

Hoe maak je je haar lentefris?

Lente   De eerste zonnestralen breken door. Hoera, de lente is in het land! Hoog tijd om de winter van je af te schudden en je haar een lenteboost te geven.

Maak je haar lentefris met een zuiverende behandeling bij Eco Coiff Patricia. Boek nu een kuur van drie weken en krijg 10 % korting op de thuisproducten én een gratis hoofdhuidanalyse voor de kuur. Actie geldig tot eind mei.

 

Hoe verzorg je je haar het best tijdens de herfst?

Herfst     Het najaar is een bijzonder moeilijke periode voor ons haar: meer haaruitval dan gewoonlijk, frissé door de hoge luchtvochtigheid, toename van schilfertjes op de hoofdhuid … Tijd om te kuren! Met aandacht voor het haar én de haarwortel. In het kapsalon kiezen we voor de haarkuren van O’Way. Maar ook thuis kun je je haar extra verzorgen met een maskertje aangepast aan je haartype. Vraag gerust bijkomende informatie in het kapsalon.

 

***


Hoe voorkom je droog haar in de zomer?

Roos2    In de zomer heeft je haar extra voeding nodig om niet te droog te worden. Want droog haar friseert en dat heeft een grote invloed op je kapsel. De remedie? Een intensieve verzorging die beschermt tegen UVA-stralen. Die stralen zijn immers niet alleen schadelijk voor je huid, maar ook voor je haar. In het kapsalon gebruiken wij een organische scrub voor de hoofdhuid op basis van perenhout en een verzorgende olie op basis van rozen. Vraag er zeker naar tijdens je volgende bezoek!

 

**

 

Hoe verzorg je je haar optimaal in de zomer?

Zon   Verzorg je je haar anders in de zomer dan in de winter? Natuurlijk! In de zomer is een goede reiniging extra belangrijk om resten van transpiratie, zon en zeewater te verwijderen. Spoel je haar na het zwemmen altijd goed uit met zoet water. Laat het niet opdrogen met het zoute water er nog in, want dat is heel schadelijk! Een speciale shampoo op basis van groene thee is uitermate geschikt voor een goede reiniging. Informeer ernaar in het kapsalon.

 

**

 

Hoe behandel je je haar in de lente?

Lente      Net zoals de natuur leeft het haar in het voorjaar helemaal opnieuw op. In deze periode geef je dan ook best extra goede zorgen aan je hoofdhuid en haarwortels. Elk haartype heeft een andere aanpak nodig. In het kapsalon passen we een aantal therapieën toe die jouw haar optimaal voorbereiden op een mooie zomer:

  • Mudkuur op basis van klei: reinigt en herstelt de hoofdhuid.
  • Aromatherapie op basis van etherische oliën: werken in op de hoofdhuid (tegen jeuk, schilfertjes, vet haar, futloos haar).
  • Kuur met natuurlijke producten zoals hop, ginseng en Japanse peper: gaat de veroudering van de haarwortel tegen.

Maak tijd voor een lentekuur voor je haar! Meer informatie in het kapsalon.

 

**

 

Hoe geef je je haar meer glans?

 Haarmasker groene klei     Mijn tip voor gezond haar met een mooie glans? Een kleimasker. Koop groene klei in de natuurwinkel en meng die met water. Tien minuutjes laten inwerken (zeker niet laten uitdrogen!). Een echte boost voor je haar, want klei zuivert én herstelt! Ook in het kapsalon bieden we deze behandeling aan. We stellen een kleimasker samen voor jouw specifieke haartype. Heb je last van vet haar, schilfertjes of andere haarproblemen? Dan houden we hiermee optimaal rekening.

 

**


W
at kun je doen tegen pluizig haar?

chi_silk_infusion_family_pack-1     Ook wel eens last van pluizig haar bij vochtig weer? Mijn tip: een biologisch zijdeserum. Dat geeft extra voeding en zet een laagje rond je haar, zonder het te verstikken. Je krijgt zo extra glans én je haar is getemd! Een heel doeltreffend én ecologisch zijdeserum is Chi Silk. Vraag er gerust meer info over in het kapsalon.

 

**

 

Met welke producten mag je je haar kleuren als je zwanger bent?

zwanger      Negen maanden lang grijze haren uit angst voor de schadelijke stoffen in haarkleuringen? Niet nodig! De negatieve impact van kleuringsproducten is niet helemaal bewezen, maar het is begrijpelijk dat je voorzichtig wilt zijn. Vooral de sterke ammoniakgeur in chemische kleuringen zorgt voor een onbehaaglijk gevoel bij veel zwangere vrouwen. Bij Eco Coiff Patricia hoef je je alvast geen zorgen te maken. Wij gebruiken enkel ecologische producten. Wil je thuis je haar kleuren? Kies dan ook voor een kleuringsproduct zonder ammoniak.

 

**

 

Hoe voorkom je ‘elektriciteit’ in je haar?

statisch haar     Elke keer last van ‘statisch’ haar als je in de winter je favoriete wollen trui aantrekt? Was je haar dan met lauwwarm water (geen heet water) en een milde shampoo, en gebruik bij het föhnen een haarborstel met een antistatisch effect. Zo’n borstel bevat een speciaal metalen onderdeel. Dat wordt warm terwijl je föhnt en laat het haar er rond afkoelen. Zo neemt het ‘elektriciteitseffect’ af. Bij Eco Coiff Patricia gebruiken we de haarborstels van Olivia Garden.